L O A D I N G
blog banner

Daytraden is een manier van leven

Daytraden is niet iets wat men zomaar even doet. Het moet aangevlogen worden alsof het werk is. Het moet bovendien systematisch gebeuren. Daytraden is iets anders dan een ontspannen tijdverdrijf, het vergt inzet. Mensen die tijdens de lunch of in de rust bij het voetballen even wat handelen, verliezen hun geld. Vanwege het zeer korte timeframe van maximaal één dag, is het van belang dat de trader er bovenop zit en te allen tijden actie kan ondernemen.

Daytraden zou je wat dat betreft een manier van leven kunnen noemen, je doet het er niet even bij. Een daytrader zal nooit meer dan een paar posities per keer innemen. Een mens kan simpelweg niet heel veel verschillende zaken tegelijkertijd goed in de gaten houden. Door een beperkt aantal posities in te nemen, behoudt de trader het overzicht en zal daardoor niets over het hoofd zien en voor onverwachte verliezen komen te staan.

Scalpen

Daytraders gebruiken verschillende strategieën. Het daadwerkelijke aantal transacties kan per dag uiteenlopen van een zeer beperkt aantal tot wel duizenden. Ook de tijdspanne die genomen wordt om een positie aan te houden is verschillend en gaat van uren tot flitshandel, vaak een kwestie van seconden.

Flitshandel wordt overigens ook wel scalpen genoemd. De situatie dat posities wat langer aangehouden worden echter swing trading genoemd. Daarnaast worden nog high-frequency traders onderscheiden die binnen een milliseconde in- en uit kunnen stappen. Doorgaans zijn high-frequency traders dan ook algoritmes.

Flatex kosten